Do sada najjači udarac: Novi korisnici biće bez Fejsbuka, Instagrama i Votsapa

Fejsbuk je objavio da više ne dozvoljava da se njegove aplikacije unapred instaliraju u "pametne telefone" koje proizvodi kineski gigant.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: EPA, MAURITZ ANTIN
Foto: EPA, MAURITZ ANTIN

Ta odluka usledila je nakon veta koji su SAD uvele "Huaveju" zbog tvrdnje da uređaji te kompanije ugrožavaju njihovu nacionalnu sigurnost.

Pre nametanja tog ograničenja, svi pametni telefoni koji su izašli iz postrojenja „Huaveja“ preuzeli su aplikacije Fejsbuk, Instagram i Votsap. To znači da će zabrana na Fejsbuku uticati samo na uređaje koji još nisu napustili fabriku. Korisnici koji su već kupili telefone „Huaveja“ i dalje mogu da proveravaju svoje naloge na tim društvenim mrežama i ažuriraju odgovarajuće aplikacije, piše Sputnjik.

Sadašnji korisnici modela "Huaveja" koji nemaju predinstalirani Fejsbuk na svom uređaju i dalje će moći da preuzmu aplikaciju u prodavnici "Gugla". Međutim, buduće verzije telefona neće imati pristup prodavnici "Gugla", osim ako američke vlasti ne promene svoju politiku prema kineskoj kompaniji.

Iz "Huaveja" su izjavili da su spremni za bilo koju akciju SAD i obećali da će rešiti bilo kakav prekid u radu njihovih uređaja.

strana 1 od 171 idi na stranu