Španska modna kuća se oporavila: Rekordna prodaja donela dobit od 734 miliona evra

Španska modna kuća Inditeks (Inditex), vlasnik robne marke Zara, zabeležila je snažne poslovne rezultate u prvim nedeljama drugog tromesečja.

Svet

Izvor: Rojters

Sreda, 12.06.2019.

15:44

Španska modna kuća se oporavila: Rekordna prodaja donela dobit od 734 miliona evra
Foto: Epa/MARCEL GUINOT

Time je uspela da se oporavi od slabog početka 2019. godine.

Kompanija Inditeks, najveći svetski maloprodajni lanac odeće i vlasnik brendova Masimo Duti, Berška i Ojšo, prijavila je neto dobit od 734 miliona evra u tri meseca, dok su prihodi od prodaje porasli za pet procenata na 5,93 milijarde evra, prenosi agencija Rojters.

Rezultat je u skladu sa očekivanjima analitičara koje je anketirala kompanija Faktset, a koji su predviđali neto dobit od 736 miliona evra.

Inditeks je, takođe, daleko ispred svog glavnog rivala, švedskog H&M, koji je u prvom kvartalu imao neto profit od 77 miliona evra.

Španska grupacija je u saopštenju navela da je prodaja skočila podstaknuta aktuelnom digitalnom transformacijom u fizičkim prodavnicama i platformom za onlajn prodaju, kao i da su primenili novi računovodstveni standard, bez kojeg bi se neto dobit povećala za sedam posto, umesto za sadašnjih deset odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: