Rajaner kupio malteškog startap avio-prevoznika

Niskobudžetna vazduhoplovna kompanija Rajaner potpisala je u utorak sporazum s malteškom vladom o kupovini startap kompanije Malta er.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 12.06.2019.

13:08

Rajaner kupio malteškog startap avio-prevoznika
Foto: Depositphotos/korzeniewski

Malta er će poslovati s flotom od šest aviona, koju u sledeće tri godine namerava da poveća na deset.

Sporazum omogućuje da se Rajanerovi avioni iz Francuske, Italije i Nemačke presele u malteški registar avio-kompanija, preneo je portal Poslovni dnevnik.

Takvim ulaganjem Rajaner povećava svoje već znatno prisustvo na Malti i pristup tržištima izvan Evropske unije iz Malte, poput Severne Afrike, navodi se saopštenju Rajanera.

Sporazum su u Valeti potpisali izvršni direktor Rajanera Majkl O’Liri i predstavnici malteške vlade, u prisustvu premijera Džozefa Muskata. On je izjavio da će Malta er da nadopuni ponudu usluga Er Malte, vodećeg malteškog avio-prevoznika u vlasništvu države.

"Uprkos glasinama, Er Malta ne samo da je preživela, nego i ostvarila prvi plus u zadnje dve decenije", rekao je Muskat.

Prošlog meseca Rajaner je prijavio pad godišnje neto dobiti za gotovo trećinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

5 h

Podeli: