Kina: Kompanije koje poštuju Trampove zabrane suočiće se sa posledicama

Peking je upozorio najveće tehnološke kompanije da odbijanje da prodaju tehnologije u Kini može za njih imati "posledice", piše "Njujork tajms".

Svet

Izvor: Sputnik

Nedelja, 09.06.2019.

11:01

Kina: Kompanije koje poštuju Trampove zabrane suočiće se sa posledicama
Foto: Depositphotos/maxxyustas

Sastanak kineskih činovnika sa predstavnicima kompanija održan je prošle nedelje. Između ostalog, radi se o Majkrosoftu, Delu i Samsungu.

Oni su bili upozoreni da bi "mogli da se suoče sa užasnim posledicama, ako budu poštovali zabranu administracije Donalda Trampa o prodaji ključnih američkih tehnologija kineskim kompanijama", preneo je Sputnjik.

List podseća da Kina sastavlja spisak "nepouzdanih" kompanija čiji stručnjaci smatraju ovo odgovorom zvaničnog Pekinga Vašingtonu.

Predsednik SAD Donalda Tramp je potpisao ukaz o uvođenju režima vanredne situacije za zaštitu američke informaciono-komunikacione infrastrukture od stranih pretnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: