Bil Gejts otkrio tajnu uspeha Vorena Bafeta: Svi mogu da rade ovo što on radi

Voren Bafet je sve samo ne prosečan: legendarni investitor vredi 82 milijarde dolara, što ga čini trećom najbogatijom osobom na svetu.

Svet

Izvor: B92

Subota, 08.06.2019.

15:40

Bil Gejts otkrio tajnu uspeha Vorena Bafeta: Svi mogu da rade ovo što on radi
FOTO: Epa, OLIVIER HOSLET

U 88. godini i dalje vodi Berkshire Hathaway, njegovu holding kompaniju koja poseduje kompanije poput Geica, Dairy Queen i See’s Candies, prenosi CNBC-ov Make It.

Tajna Bafetovog izvanrednog uspeha, međutim, osvežavajuće je jednostavna navika.

"To je nešto što svako može da učini. On svaki dan čita", napisao je njegov dugogodišnji prijatelj Bil Gejts nedavno u svom blogu.

Bafet, koji provodi između pet i šest sati dnevno čitajući knjige i novine, kaže da mu je prija da razmišlja o poslovnim i investicionim problemima.

Osim toga, ažuriranje poslovnih vesti i aktuelnih događaja relativno je jednostavan način za postizanje konkurentske prednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: