Čekaju rezultate pregovora Kine i SAD: Na azijskim berzama oprezno se trguje

Na azijskim berzama u petak se trguje oprezno jer ulagači čekaju konkretne naznake napretka u pregovorima između SAD i Kine.

Svet

Izvor: SEEbiz

Petak, 07.06.2019.

09:00

Čekaju rezultate pregovora Kine i SAD: Na azijskim berzama oprezno se trguje
FOTO:Epa, JUSTIN LANE

Oni ne žele da rizikuju uoči izveštaja o zapošljavanju u SAD, koji obično znatno utiče na smer tržišta. MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,1 odsto i na putu je nedeljnog dobitnika od oko pola procenta.

Uspon indeksa pripisuje se naznakama ublažavanja napetosti između SAD i Meksika, nakon što je agencija Blumberg objavila da bi predsednik SAD Donald Tramp mogao odložiti uvođenje carina na uvoz iz Meksika.

Pre nedelju dana Tramp je poručio da će od 10. juna uvesti carine od 5 odsto na sav uvoz iz Meksika, a potom će ih postupno povećavati do 25 odsto sve dok Meksiko ne zaustavi prelazak nelegalnih imigranata preko granice. Juče je Vašington Post objavio da bi prema mogućem dogovoru o imigraciji Meksiko na granicu s Gvatemalom mogao poslati 6.000 vojnika, prenosi portal SEEbiz.

Ipak, analitičari upozoravaju da treba biti oprezan dok se ne postigne konačni dogovor između SAD i Meksika, ali i na to da još uvek traju napetosti između Vašingtona i Pekinga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: