Trampove tarife ne pomažu: Deficit u razmeni sa Kinom povećan

Spoljnotrgovinski deficit SAD se neočekivano smanjio u aprilu, za 2,1 odsto na 50,8 milijardi dolara, jer je uvoz robe pao na najniži nivo u 15 meseci.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 06.06.2019.

17:06

Trampove tarife ne pomažu: Deficit u razmeni sa Kinom povećan
FOTO: Epa, MICHAEL REYNOLDS

Podaci za mart su revidirani naviše, tako da je trgovinski deficit u tom mesecu porastao i iznosio 51,9 milijardi dolara, umesto ranije prijavljenih 50 milijardi dolara, saopštilo je američko Ministarstvo trgovine.

Deficit u robnoj razmeni sa Kinom, koji je u fokusu agende američkog predsednika Donalda Trampa "Amerika na prvom mestu", povećan je u aprilu za 29,7 odsto na 26,9 milijardi dolara.

Tramp je početkom maja intenzivirao trgovinsku borbu sa Kinom, uvodeći dodatne tarife do 25 odsto na 200 milijardi dolara vredan uvoz kineske robe, što je rezultiralo osvetom zvaničnog Pekinga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: