Posao snova: Mesečno zaradi 500.000 dolara igrajući igre u svojoj spavaćoj sobi

Amerikanac Tajler Nindža Blevins (27) profesionalni je igrač video-igara i mesečno zaradi i do 500.000 dolara igranjem video-igre Fortnit, najčešće iz kreveta.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2019.

08:05

Posao snova: Mesečno zaradi 500.000 dolara igrajući igre u svojoj spavaćoj sobi
FOTO: Depositphotos, LukaFunduk.jpg

Ovaj srećnik na Jutjubu ima 22 miliona pretplatnika, a na Instagramu i Tviču, striming platformi, prati ga 14 miliona ljudi. Časopis Tajm stavio ga je na listu '100 najuticajnijih ljudi'.

Često daje intervjue za kanale ESPN, LA Tajms, a gostovao je i u emisiji Džimija Felona.

Budući da je ovaj 27-godišnjak postao idol i kulturna ikona tinejdžera širom sveta, kompanija za kompjuterske igre Elektronik arts (EA) u martu mu je platila milion dolara na dan samo da bi igrao njihovu novu video-igru Apex Legends i 'strimovao' je na Tviču.

Igra je u prvih mesec dana prikupila više od 50 miliona igrača.

Ali to je još daleko od popularnosti Fortnitea, video-igre kojoj i Tajler duguje svoj zvezdani status. Ona beleži trenutno 250 miliona aktivnih igrača, a iako ju je gejming studio Epik gejms (Eoic Games) izbacio 2017. godine, prošle godine su prijavili prihode od prodaje u iznosu od 2,4 milijarde dolara.

Ipak, slava i uspeh imaju svoju cenu.

Tako se Tajler požalio LA tajmsu da, kako bi zadovoljio potrebe svoje publike, dnevno mora da igra Fortnite čak 12 sati. Ako izostane i dan, to znači gubitak od nekoliko hiljada dolara. Tako je nedavno, odlaskom na putovanje od nekoliko dana, izgubio 100.000 pretplatnika, što bi bilo oko 500.000 dolara u prihodima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: