Kineski ministar: Trgovinski rat Donalda Trampa nije učinio Ameriku velikom

Kina je upozorila da neće kompromitovati osnovne principe u trgovinskom ratu s SAD, navodi se u dokumentu objavljenom posle uvođenja tarifa na proizvode SAD.

Svet

Izvor: Beta, Beta, AFP

Nedelja, 02.06.2019.

11:00

Kineski ministar: Trgovinski rat Donalda Trampa nije učinio Ameriku velikom
FOTO: Depositphoto, tangducminh

Nove kineske carine su odgovor na istovetne mere američkog predsednika Donalda Trampa. Mesec dana posle neuspešnih bilateralnih trgovinskih pregovora, zamenik kineskog ministra za informacije Guo Vejmin je rekao novinarima da SAD snose odgovornost za taj neuspeh.

Guo je rekao da trgovinski rat Donalda Trampa nije učinio "Ameriku velikom", kako je glasio slogan kampanje američkog predsednika.

On je rekao da nema informacija o mogućem sastanku Trampa i kineskog predsednika Si Đinpinga krajem juna u Tokiju, na marginama samita G20.

U dokumentu kineskih vlasti koji je predstavio Guo navodi se takođe da je "saradnja jedini mogući izbor" u odnosima dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: