Bivša žena milijardera: Polovinu svog bogatstva od 36 milijardi dolara daću u humanitarne svrhe

Mekenzi Bezos, bivša supruga osnivača kompanije Amazon Džefa Bezosa, najavila je da će polovinu svog bogatstva od 36 milijardi dolara dati u humanitarne svrhe.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 29.05.2019.

15:40

Bivša žena milijardera: Polovinu svog bogatstva od 36 milijardi dolara daću u humanitarne svrhe
FOTO: Epa/CLEMENS BILAN

Ona je, tim povodom, potpisala Giving Pledge inicijativu, koju su 2010. godine pokrenuli Melinda i Bil Gejts i Voren Bafet, u cilju podsticanja bogataša da "višak" zarađenog novca podele sa onima koji ga nemaju.

"Ima mnogo toga u našim sefovima što bismo mogli da podelimo sa drugima", zapisala je bivša supruga najbogatijeg čoveka na svetu, na sajtu inicijative Giving Pledge.

“Uz ostala bogatstva koja mi je podario život, ja imam i nesrazmerno veliku količinu novca da podelim“, dodala je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: