Sve u svoje vreme: Reno, Nisan i Micubiši razgovarali o spajanju

Predsednik Renoa rekao je da su tri proizvođača automobila razgovarali o mogućem spajanju neko vreme, ali da do toga neće skoro doći.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 26.05.2019.

08:25

Sve u svoje vreme: Reno, Nisan i Micubiši razgovarali o spajanju
Foto: Epa/FRANCK ROBICHON

Žan-Dominik Senar rekao je jednoj francuskoj radio-stanici u subotu da do spajanja francuskog proizvođača automobila i japanskih kompanija Nisan i Micubiši neće doći u skorije vreme, ali da je moguće u budućnosti.

Senar je istakao da su tri proizvođača automobila razgovarali o mogućem spajanju "neko vreme" i da su ti razgovori nedavno bili "pomalo dramatično nastavljeni" pa su "sve preplašili".

Međutim, izrazio je uverenje da će "kasnije, kako se događaji budu razvijali, Reno, Nisan i Micubiši na miru razmisliti o tome".

Ove godine Reno, Nisan i Micubiši objavili su "restart svog ujedinjenja", nakon promene menadžmenta nastale kao rezultat hapšenja bivšeg šefa Karlosa Gosna.

Od tada mediji tvrde da Reno pokušava da se spoji sa Nisanom, a da se japanska kompanija protivi tom predlogu u sadašnjem obliku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: