Ekspanzija: Lanac hotela rastao prosečno za jedan objekat nedeljno

Goldman Saks pregovara sa privatnom investicionom grupom PAI Partners da kupi lanac hotela B&B Hotels za 1,9 milijardi evra, objavio je danas Fajnenšel tajms.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.05.2019.

12:10

Ekspanzija: Lanac hotela rastao prosečno za jedan objekat nedeljno
Foto: Epa/JUSTIN LANE

Te dve kompanije očekuju da će sklopiti posao tokom ove godine, a PAI Partners očekuje da će utrostručiti svoju inicijalnu investiciju u taj hotelski lanac, ako akvizicija dobije odobrenje regulatornih organa.

Lanac B&B Hotela je osnovan u Francuskoj pre 30 godina i od tada je narastao na skoro 500 hotela u 12 zemalja.

PAI Partners kupio je B&B Hotele 2016. godine. Nakon tog preuzimanja, B&B je u proseku otvarao po jedan novi hotel nedeljno.

„Naporno smo radili na tome da pretvorimo B&B od važnog lokalnog igrača u istinskog panevropskog lidera“, kazao je Andreas Kumet iz PAI Partnersa.

Po objavljivanju te vesti, akcije Goldman Saksa pale su danas 0,86 odsto u ranom trgovanju na berzi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: