Leteći taksi postao stvarnost: Za šest godina prevoziće putnike širom sveta

Leteći taksi koji se može naručiti putem mobilne aplikacije? Jedna nemačka kompanija planira da u roku od šest godina to postane stvarnost.

Svet

Izvor: CNN

Petak, 17.05.2019.

11:38

Leteći taksi postao stvarnost: Za šest godina prevoziće putnike širom sveta
Foto: Depositphotos, Corepics, 2111331

"Lilijum", firma čije je sedište u Minhenu, prikazala je prototip svog letećeg taksija u četvrtak. Kompanija je ranije u toku meseca izvela prvi let, a "Lilijum džet" deo je leteće taksi službe za koju se očekuje da bude "u potpunosti operativna u gradovima širom sveta do 2025. godine".

Letelica sa pet sedišta ima baterije koje joj pružaju autonomiju od 300 kilometara sa jednim punjenjem, a povezivaće gradove pomoću mreže lokacija za poletanje i sletanje.

Putnici će moći da zakažu vožnju sa najbližeg uzletišta pomoću aplikacije za mobilne telefone.

"Lilijum" nije otkrio koliko će ta usluga koštati, ali tvrdi da će biti "uporediva" po ceni sa običnim taksijem.

Remo Gerber, direktor prodaje te kompanije, rekao je za CNN da njihova usluga nije namenjena samo poslovnim korisnicima već i običnim putnicima.

Iz "Lilijuma", osnovanog 2015, tvrde kako je njihova letelica sposobna za "daleko duža putovanja od većine svojih konkurenata".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: