Koriste veliku posetu turista: Skače cena noćenja u Amsterdamu

Gradske vlasti Amsterdama najavile su nove poreze za turistička noćenja, čiji je broj u proteklim godinama naglo porastao.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 16.05.2019.

15:58

Koriste veliku posetu turista: Skače cena noćenja u Amsterdamu
FOTO: Deposit photosmaugli

Novi prihodi od turizma biće usmereni u održavanje grada.

Amsterdam već naplaćuje sedam odsto poreza na hotelske račune, a gradski čelnici su u sredu najavili novi namet prema kojem će hotelski gosti po noćenju ubuduće plaćati dodatna tri evra u gradsku blagajnu.

Amsterdam očekuje da će tom merom povećati prihode za dodatnih 100 miliona evra godišnje koje će usmeriti na pomoć za očuvanje istorijske panorame grada, javlja Hina.

Kako bi držao korak s turističkim bumom, grad planira u sledećih nekoliko godina da uloži 289 miliona evra u održavanje mostova, kanala i ulica, prenosi Investitor.me.

Udruženje holandskih hotela i restorana Koninklijke Horeca, kritikovala je najavu novih davanja, ocenjujući da Amsterdam već ima najviše turističke poreze među popularnim evropskim destinacijama.

Amsterdam očekuje da će do 2025. broj posetilaca porasti na 30 miliona godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: