Guglova zgrada u Njujorku jedan od najvećih zagađivača – suočava se sa milionskim kaznama

Njujork -- Njujorška kancelarija Gugla treći je po veličini emiter gasova sa efektom staklene bašte u tom gradu, prenosi Biznis insajder.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Epa/JUSTIN LANE
Foto: Epa/JUSTIN LANE

Kompanija bi se mogla suočiti s kaznama u ukupnom iznosu od preko četiri miliona dolara ukoliko ne napravi odgovarajuća poboljšanja.

Sedište tehnološkog giganta na broju 111 Osme avenije moglo bi da prekrši Zelenu deklaraciju gradonačelnika De Blazija, koja od najvećih zgrada u gradu zahteva smanjenje emisije štetnih gasova do 2030.

Njujorška kancelarija Gugla treći je po veličini emiter gasova sa efektom staklene bašte i mogla bi se suočiti sa kaznama u ukupnom iznosu od preko četiri miliona dolara ukoliko kompanija ne napravi odgovarajuća poboljšanja.

Sedište tehnološkog giganta na broju 111 Osme avenije prekršiće paket propisa Green New Deal gradonačelnika De Blazija, kojima se od najvećih zgrada u gradu zahteva da smanje emisiju štetnih gasova do 2030, inače će se suočiti sa strogim kaznama.

Vesti o „grešnosti“ Guglove zgrade isplivale su nakon što je De Blazio, za koga se očekuje da će u 2020. najaviti kandidaturu za predsednika, održao u ponedeljak konferenciju u Trampovoj kuli, gde je promovisao svoj „Novi zeleni plan“ za taj grad.

Ukoliko Gugl ne poboljša svoju kancelariju u Čelsiju do 2030, kompanija će se suočiti sa potencijalnom kaznom od 4,3 miliona dolara.

Dva najveća prekršioca De Blaziovih propisa su Tajm Vornerov centar i Medicinski centar Maunt Sinaj. Obe zgrade očekuje kazna od po 5,5 miliona dolara ako do 2030. ne uvedu zahtevane promene.

strana 1 od 158 idi na stranu