Epl se malo zaneo: Estetika im postala važnija od kupaca u radnjama, profit im se srozao

Eplove prodavnice širom sveta više nisu ono što su bile.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 09.05.2019.

09:54

Epl se malo zaneo: Estetika im postala važnija od kupaca u radnjama, profit im se srozao
FOTO: Deposit photos

Sa stanovišta estetike one su savršeno uređene, ali nemaju kvalitetne zaposlene, koji će kupcima dati prave informacije o proizvodima.

Ovaj tehonološki div, inače, ima 504 prodavnice u celom svetu.

I čini se da fokus na kupcu, koji im je u početku bio najvažniji, nigde ne funkcioniše kako treba.

Genius Bar, prostor koji je a bio kutak za tehničku podršku, sve je češće zamenjen konceptom prema kom nekoliko zaposlenih naprosto šetucka po radnji, a u isto vreme je kupcima sve teže da ih nađu i od njih dobiju savet ili informaciju, piše Blumberg.

Zato i ne čudi pad prihoda Epl-a.

Možda će ovaj problem uspeti da reši Deidre Obrajen, nova direktorka maloprodaje, čiji je dolazak u January najavio Tim Kuk, prvi čovek Epl-a, piše Novac.hr.

Ona će na tom mestu naslediti Angelu Ahrentds, pod čijim upravljanjem su Eplove prodavnice počele da izgledaju kao luksuzne prodavnice nakita, umesto kao prodavnice tehnoloških proizvoda.

Izgleda da njena vizija Epl-a, koji nije samo proizvođač, nego predstavlja stil života i način razmišljanja - nije baš najbolji način da povećaju profit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: