Mask se nagodio sa Vol stritom, traži alternativne izvore finansiranja; manje tvitovanja?

Njujork -- Kompanija “Tesla” je u ponedeljak saopštila kako bi mogla da potraži alternativne izvore finansiranja.

Izvor: Poslovni dnevnik
Podeli
Foto: Epa/ Justin Lane
Foto: Epa/ Justin Lane

Tesla je to saopštila nekoliko dana nakon što je direktor Ilon Mask postigao dogovor s regulatorom (SEC, Komisija za HOV) o rešavanju spora zbog upotrebe Tvitera. Akcije proizvođača električnih automobila skočile su 1,8 odsto, na 239,42 dolara u kasnijem trgovanju u ponedeljak, preneo je Rojters.

Tesla je to saopštila nekoliko dana nakon što je direktor Ilon Mask postigao dogovor s regulatorom (SEC, Komisija za HOV) o rešavanju spora zbog upotrebe Tvitera, objavio je Poslovni dnevnik.

Akcije proizvođača električnih automobila skočile su 1,8 odsto, na 239,42 dolara u kasnijem trgovanju u ponedeljak, preneo je Rojters.

Ilona Maska je već kaznila komisija zbog tvitovanja o planovima za Teslu, što je po mišljenju komisije uticalo na investitore, cenu akcija i berzu. Nakon što je platio kaznu i potpisao sporazum da to više neće raditi, prekršio je obećano, pa je regulator ponovo reagovao i zatražio od suda da kazni Maska zbog nepoštovanja sporazuma.

Tesla je u tromesečnoj prijavi Komisiji za hartije od vrednosti poručila da očekuje da će novac generisan iz poslovanja biti dovoljan za finansiranje investicija i otplatu duga najmanje sledećih 12 meseci, ali da će se možda dodatno zadužiti za finansiranje rasta.

Vol strit je tražio više detalja nakon što je prošle nedelje Mask rekao: "Verovatno je pravo vreme" za prikupljanje kapitala, nakon što je kompanija objavila gubitak od 700 miliona dolara za prvi kvartal.

Mnogi analitičari su predvideli da će kompanija morati da prikupi sredstva za svoju ekspanziju, uključujući pogon u Šangaju, nadolazeći SUV model Y i druge projekte.

strana 1 od 152 idi na stranu