Mihajlović: Na srpskim autoputevima vaj-faj mreža

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović e u okviru posete Kini posetilla je kompaniju "Huavej".

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 26.04.2019.

09:59

Mihajlović: Na srpskim autoputevima vaj-faj mreža
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade/ M.Mirèetiæ

Tom prilikom ona se upoznala s primenom novih tehnologija u oblasti saobraćaja.

"Razvijanje inovativnih ideja i rešenja koja koriste nove tehnologije dovodi do poboljšanja kvaliteta života. Želimo da na svim našim autoputevima bude vaj-faj mreže i što više elektropunjača, kako bi se našim koridorima putovalo kvalitetno i udobno", rekla je Mihajlovićeva, zahvalivši predstavnicima kineske kompanije na prezentaciji.

Pored uvođenja pametnih tehnologija na srpskim putevima, tokom posete Huaveju razgovarano je i o mogućnostima za saradnju u oblasti železničkog saobraćaja, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Potpredsednica Mihajlović boravi u zvaničnoj poseti Kini kao članica državne delegacije koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić na forumu "Pojas i put".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: