MMF čeka smernice: Priznati ili ne priznati Gvaida

Međunarodni monetarni fond (MMF) i dalje čeka smernice od svojih članica o tome da li će priznati Huana Gvaida kao lidera Venecuele.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2019.

18:24

MMF čeka smernice: Priznati ili ne priznati Gvaida
Foto: Thinkstock

Ovo je izjavio portparol Fonda Džeri Rajs, dodavši da nije utvrđen datum sastanka Odbora direktora na kome će se odlučivati o tom pitanju.

Rajs je na brifingu za medije rekao da je situacija vezana za venecuelansko rukovodstvo još uvek nejasna i da će bilo kakva promena MMF-ovog priznavanja vlade u Karakasu biti vođena stavom njegovih 189 zemalja članica i medjunarodne zajednice i čija se "mišljenja i dalje formiraju", prenosi Rojters.

Druga multilateralna finansijska institucija sa sedištem u Vašingtonu, Interamerička banka za razvoj, prošle nedelje je smenila predstavnika venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura u toj organizaciji i na njegovo mesto postavila jednog ekonomistu kog podržava Gvaido, što je, prema oceni Rojtersa, veliki problem za Madurovu vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: