Tramp jača oklop: SAD kupuje 165 novih tenkova "Abrams"

SAD će u naredne tri godine uložiti šest milijardi dolara u razvoj i modernizaciju tenka M-1 „Abrams“, izjavio je američki predsednik Donald Tramp.

Svet

Izvor: Sputnik

Četvrtak, 21.03.2019.

14:34

Tramp jača oklop: SAD kupuje 165 novih tenkova
Foto: Epa/ Kim Hee-Chul

Kako je precizirao, ta suma je praktično dva puta veća nego što je ukupno uloženo za vreme dva mandata prethodnog predsednika Baraka Obame.

Aktuelni nacrt budžeta SAD za 2020. godinu podrazumeva nešto više od 2,2 milijarde dolara na kupovinu i modernizaciju tenkova M-1 „Abrams“, dok je ove godine ta suma bila nešto veća i iznosila 2,6 milijardi, navodi Sputnjik.

Inače, u planu je da američka vojska kupi 165 novih tenkova modifikacije M1A2C, koja je prvi put testirana 2015. godine i čija se serijska proizvodnja očekuje da bude pokrenuta 2020.

Pored Amerike ovaj tenk koriste i Egipat, Irak, Kuvajt, Saudijska Arabija i Maroko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: