Pala prodaja: Proizvođač automobila ukida treću smenu

Nemački proizvođač luksuznih automobila "Audi" objavio je da ukida stalnu noćnu smenu u centrali u Ingolštatu.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 19.03.2019.

19:55

Pala prodaja: Proizvođač automobila ukida treću smenu
Foto: Prva TV

Proizvođač ukida treću smenu zbog pada prodaje, nakon skandala s falsifikovanjem podataka o emisiji štetnih gasova iz automobila koji idu na dizel.

"Smanjena proizvodnja u fabrici u Ingolštatu može da se postigne bez stalne noćne smene i tako obezbedi puno ekonomičniji rad u smenama", saopštio je "Audi", prenosi SeeBiz.

Kako se navodi, trenutno se noću sastavljaju modeli A4 i A5.

"Radnici iz stalne noćne smene hitno su potrebni za postojeće izazove u projektima vezanim za nova vozila, kao što su novi modeli Audi A3 limuzine i Audi A3 Sportbaka", navodi se u saopštenju.

Ukidanje noćne smene obuhvatiće oko 450 radnika na montažnoj traci i deo njih na drugim područjima proizvodnje, ali iz kompanije su jasno naglasili da neće biti otpuštanja.

Prodaja Audijevih automobila naglo je pala prošle godine nakon uvođenja strožih testova emisija štetnih gasova (WLTP), a operativna dobit pala je 24 odsto, odnosno na 3,53 milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Podeli: