Poznat datum: Rusko - kinesko čudo za nekoliko dana

Dve strane železničkog mosta iz Jevrejske autonomne oblasti Rusije i Kine preko reke Amur biće spojene 20-23. marta, kaže glavni inženjer mosta Li Huačao.

Svet

Izvor: Sputnik

Utorak, 19.03.2019.

09:52

Poznat datum: Rusko - kinesko čudo za nekoliko dana
(Foto: Thinkstock, ilustracija)

Prema njegovim rečima, planirano je da izgradnja bude završena u julu. Očekuje se da će već ove godine biti pušten železnički saobraćaj.

Nižnjelenjinskoe-Tongđijang je prvi železnički most između Rusije i Kine. Njegova izgradnja započeta je 2014. godine. Dužina mosta iznosi više od 2,2 kilometara, od kojih je nešto više od 300 metara ruski deo, a više od 1,8 kilometara — kineski.

Prema ovom projektu nosivost iznosi oko 21 milion tona godišnje, a saobraćaj će se odvijati tokom cele godine. Osim toga, most će biti najkraći put za izvoz koncentrata rude gvožđa iz Kimkano-Sutarskog rudarsko-prerađivačkog kombinata u Kinu, prenosi Sputnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: