Izidžet se povukao, neizvesna sudbina Alitalije

Budućnost Alitalije je postala još neizvesnija budući da se britanski Izidžet povukao iz pregovora za spasavanje italijanske avio-kompanije.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.03.2019.

16:28

Izidžet se povukao, neizvesna sudbina Alitalije
Foto: Thinkstock

Ostalo je još samo dve nedelje uoči isteka roka za njeno spasavanje.

Izidžet je odluku o povlačenju iz procesa pregovora doneo nakon razgovora sa italijanskim državnim železničkim operaterom Ferovije delo Stato i američkom avio-kompanijom Delta erlajnsom, prenosi agencija Rojters.

Izidžet je ranije u više navrata iskazao interesovanje za određene aktive Alitalije.

Alitalija je 2017. godine stavljena pod specijalan nadzor nakon što su radnici odbacili poslednji u nizu plan za spasavanje kompanije, ostavljajući vladu ponovo u poziciji da traži kupca koji bi spasao posrnulu avio-kompaniju.

Državna kompanija Ferovije delo Stato sada se trka sa vremenom kako bi do kraja meseca ispunila rok koji je utvrdila italijanska vlada za predstavljanje plana za spasavanje Alitalije. Železnički operater je sa Izidžetom i Deltom pregovarao o mogućem dogovoru.

Bez učešća jednog industrijskog partnera, Alitalija bi se uskoro mogla naći u nevolji, jer ni Ferovije ni država Italija nemaju mogućnosti da vode avio-kampaniju, navodi britanska agencija pozivajući se na izjavu jednog neimenovanog izvora upoznatog sa situacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: