"SAD nemaju razloga za strah, nećemo ih špijunirati"

Predsednik Tramp govori istinu kad kaže kako SAD reskira zaostajanje u 5G tehnologiji, izjavio je rotirajući predsednik kompanije Huavej Guo Ping.

Svet

Izvor: Investitor.me

Ponedeljak, 25.02.2019.

12:59

Foto: Thinkstock

Govoreći na okruglom stolu sa medijima na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija u Barseloni, Ping je naglasio da prati tvitove predsednika Trampa govoreći da bi SAD trebalo da usvoje 5G “što je brže moguće”, te da SAD ne bi trebalo da "blokiraju" napredne tehnologije.

"Mislim da je njegova poruka jasna i tačna", rekao je Guo, piše CNBC, a prenosi investitor.me.

Iako Trampovi tvitovi nisu direktno pominjali Huavej, verovatno je govorio o toj kompaniji dok su američki predstavnici težili izvršnoj naredbi kojom se zabranjuje oprema Huaveja za telekomunikacije 5G. Huavej je eliminisan s američkog tržišta zbog straha da će njegova tehnologija omogućiti kinesko špijuniranje, što kineska kompanija odbacuje.

Druge zemlje, uključujući Nemačku, Veliku Britaniju i Novi Zeland, takođe razmatraju zabrane 5G tehnologiju Huaveja.

Guo je u nedelju izjavio kako izvršna naredba protiv Huaveja nije potrebna i da ne bi trebalo da bude odobrena. Dodao je kako će zabrana štetiti malim telekomunikacionim kompanijama u SAD koje se oslanjaju na opremu kompanije Huavej, koja je često jeftinija od tehnologije svojih konkurenata.

Ping Guo kaže kako se Huavej suočio s izazovima sajberbezbednosti, na čelu s "jednom glavnom silom", iako nije izričito imenovao SAD. Dodao je da kompaniji nije potrebno američko tržište da bude uspešno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: