Da li ste vi jedan veseo vozač? Onda smajli na registarske tablice

Ukoliko personalizovani registarski broj na tablicama jednostavno nije dovoljan, budite bez brige. U Australiji imaju rešenje.

Svet

Izvor: B92

Subota, 23.02.2019.

10:49

Da li ste vi jedan veseo vozač? Onda smajli na registarske tablice
(Foto: Thinkstock)

U Kvinslendu će građani moći da dodaju emotikone na tablice počevši od 1. marta.

Taj luksuz će koštati malo više, i služi samo za dekoraciju. Takođe, dozvoljeno je samo nekoliko pozitivnih smajlija, tako da će se emotikoni slagati samo uz vesele vozače. To znači da će izbor biti ograničen na smajlija koji se glasno smeje, emotikon koji namiguje, emotikon sa naočarima za sunce, emotikon koji ima srca umesto očiju i dobri, stari, klasičan emotikon koji se smeje.

Međutim, simboli neće biti deo niza koji služi za identifikaciju automobila, te će tu funkciju i dalje imati slova i brojevi na tablicama.

Reakcije na društvenim mrežama na nove tablice kretale su se od entuzijazma do ironije i prezira. Dok neki ne mogu da dočekaju da nabave, drugi smatraju da je ideja pomalo kič. Naravno, bilo je i onih koji su rekli da će biti još bolje ako bude dostupan čitav spektar emotikona.

S obzirom da tablice koštaju 475 australijskih dolara (340 američkih dolara), neki komentarišu da je ovo odličan način da vlasti generišu još više novca od personalizovanih tablica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: