Garaža u kojoj je Bezos napravio Amazon na prodaju

Kuća u kojoj je svoje prve poslovne korake sa tehnološkim gigantom Amazonom napravio najbogatiji čovek na svetu Džef Bezos prodaje se za 1,488 miliona dolara.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2019.

13:42

Garaža u kojoj je Bezos napravio Amazon na prodaju
(Foto: Getty images)

Iako Bezos nikada nije bio vlasnik ove kuće u Sijetlu, zbog svetskog uspeha njegove kompanije ova nekretnina danas nosi nadimak ‘Rodna kuća Amazona’.

Bezos je 1994. godine dao otkaz na tadašnjem poslu u Njujorku, nakon čega se preselio u Sijetl gde je u garaži ovog doma započeo svoj preduzetnički poduhvat.

Ova nekretnina od 143 kvadrata, nalazi se u predgrađu Sijetla. Sagrađena je 1954. godine, a 2001. je renovirana u potpunosti, zajedno s garažom koja danas više ni najmanje ne nalikuje na onu u kojoj je Bezos boravio pre 25 godina.

Inače, ovo nije prvi put da je ova nekretnina stavljena na prodaju. Pre deset godina prodata je za 620.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: