Putinova računica: Više dece - manje poreza

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da Rusija treba da se kreće samo napred i da to kretanje ubrza.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.02.2019.

11:04

Putinova računica: Više dece - manje poreza
(Foto: Getty images)

Putin je, na početku godišnjeg obraćanja u Federalnoj skupštini, rekao da ljudi moraju da osete promene i da se situacija menja nabolje, prenosi ruska agencija Tas s

Konstatujući da je Rusija ušla u veoma komplikovan demografski period, Putin je rekao da je glavni zadatak da se sačuva ruski narod i da se podrže mladi koji formiraju porodicu, pošto je natalitet u opadanju.

"Više dece - manje poreza", poručio je Putin povodom novih mera o povećanju nataliteta u zemlji.

On je podsetio na nove mere koje su uvedene za porodice - novčane naknade za prvo i drugo dete, nevezano za region Ruske Federacije gde se dete rodilo.

"Rešenje demografskih problema direktno je povezano sa smanjenjem siromaštva", ukazao je Putin i precizirao da je 2000. godine siromašnih bilo oko 40 miliona ljudi, dok je danas taj broj smanjen više nego duplo, na oko 19 miliona, prenosi Sputnjik.

Ruska agencija Tas s navodi da je Putin najduži govor održao prošle godine, u trajanju od sat i 55 munita, a najkraće obraćanje od 48 minuta imao je 2004. i 2005. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: