Bez carina i posle Bregzita

Velika Britanija i Izrael potpisali su sporazum koji omogućuje kompanijama dve zemlje da nastave sa trgovinom bez dodatnih carina i prepreka nakon Bregzita.

Svet

Izvor: klix.ba

Utorak, 19.02.2019.

13:19

Bez carina i posle Bregzita
Foto: Thinkstock

U saopštenju Odelenja za međunarodnu trgovinu u Vladi Velike Britanije se navodi da će sporazum o kontinuitetu trgovine sa Izraelom koristiti britanskim kompanijama i potrošačima nakon što Velika Britanija napusti EU.

"Sporazum čini trgovinu jednostavnijom i omogućuje kompanijama da trguju slobodno kao i do sada, bez dodatnih prepreka ili carina", istaknuto je.

Iz Odeljenja napominju da će novi sporazum pomoći povećanju trgovine između Velike Britanije i Izraela, čija je vrednost na kraju trećeg kvartala 2018. godine iznosila 5,1 milijardu dolara, prenosi Klix.ba.

Sporazum u Jerusalemu su potpisali britanski ministar za spoljnu trgovinu Lijam Foks i izraelski ministar ekonomije Eli Koen.

Velika Britanija će napustiti EU 29. marta. London i Brisel postigli su sporazum o Bregzitu koji britanski poslanici još nisu usvojili. Obe strane strahuju da bi moglo da dođe do ishoda u kojem će Britanija napustiti Uniju bez postignutnog sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: