Jedno partnerstvo ostaje: Posle Bregzita - sve po starom

Švajcarska i Velika Britanija potpisale su sporazum kojim će očuvati svoje trgovinske i ekonomske veze onakvim kakve su sada.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2019.

08:09

Jedno partnerstvo ostaje: Posle Bregzita - sve po starom
Foto: InkDropCreative/Depositphoto

I to bez obzira da li će London postići sporazum sa Evropskom unijom o istupanju ili ne.

Vlada Švajcarske, koja nije članica EU, saopštila je da sporazum "kopira veliku većinu trgovinskih sporazuma sa EU koji trenutno definišu odnose Švajcarske i Velike Britanije".

Sporazum su u Bernu potpisali britanski ministar za medjunarodnu trgovinu Lajam Foks i šef švajcarskog ministarstva za ekonomiju Gi Parmelan.

Potpisani dogovor je u skladu sa švajcarskom strategijom razvijenom posle referenduma o Bregzitu, i pokriva pitanja kao što su slobodna trgovina, javne nabavke, poljoprivreda i borba protiv prevara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: