Startap za "dostavu bez vozača" dobio investiciju od skoro 1mlrd USD

Startap Nuro prikupio je 940 miliona dolara od banke SoftBank Group Corp, koja je procenila vrednost kompanije iz Silicijumske doline na 2,7 milijardi dolara.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2019.

17:21

Startap za
Foto: selensergen/Depositphotos

Nuro su 2016. godine osnovala dva bivša inženjera Guglovog automobila "bez vozača", Dave Ferguson i Jiajun Zhu.

Finansiranje od strane SoftBank-a došlo je kroz Fond za viziju vredan 100 milijardi dolara, koji obično prikuplja velike uloge u brzorastućim tehnološkim kompanijama.

Prošle godine, Nuro je lansirao auto-pilot vozilo za obavljanje poslova od kupovine namirnica do isporuke večere i udružio se sa američkim lancem supermarketa Kroger kako bi proširio svoje usluge.

Firma, koja uglavnom posluje na području zaliva San Franciska, objavila je da će iskoristiti sredstva za proširenje svoje usluge dostave na nova područja, dodavanje novih partnera, proširenje flote i razvoj svog tima.

Nuro je prikupio više od milijardu dolara od investitora, uključujući Greylock Partners i Gaorong Capital, koji su bili jedni od prvih investitora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: