"Ne blefiramo: Avio-sektor na rubu litice, preselićemo sve" VIDEO

Evropska avio-kompanija Erbas upozorila je da bi u slučaju izlaska Britanije iz EU bez postignutog dogovora mogla da preseli proizvodnju aviona iz te zemlje.

Svet

Izvor: Novac.hr

Četvrtak, 24.01.2019.

11:48

Foto: Thinkstock

Izvršni direktor Erbasa Tom Enders uputio je apel britanskom parlamentu, podeljenom oko načina na koji će se Bregzit sprovesti, da se izbegne takav ishod, stavivši do znanja da neće odmah biti poslovnih promena, ali da su ugroženi poslovi u budućnosti.

"Britanski avio-sektor sada stoji na rubu litice. Ako će Bregzit biti bez dogovora, mi u Erbasu moraćemo da donesemo potencijalno vrlo štetne odluke za Veliku Britaniju“, rekao je Enders u videu objavljenom na internet stranici Erbasa.

Enders je poručio da Erbas ne blefira, piše Hina, a prenosi Novac.hr.

"Molim vas nemojte slušati ludilo ’bregzitera’ da se nećemo preseliti zato što ovde imamo ogromne fabrike, nego da ćemo zauvek ostati. Nisu u pravu. Postoji mnogo zemalja koje bi volele da proizode krila za Erbasove avione“, zaključio je on.

Drugi najveći svetski proizvođač aviona zapošljava 14.000 ljudi u Britaniji, uključujući 6.000 u glavnoj fabrici za proizvodnju krila u Brotonu i 3.000 u pogonima za dizajn krila u Filtonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: