Sad Etihad tuži Er Berlin: "Ništa mi vama ne dugujemo"

Avio-kompanija Etihad ervejz pokreće kontra-tužbu u Velikoj Britaniji protiv stečajnog upravnika Er Berlina, međutim u Londonu.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2019.

14:25

Sad Etihad tuži Er Berlin:
(Foto: Thinkstock)

Kompanija je saopštila da je pokrenula sudski postupak u Londonu, osporavajući tvrdnju menadžera Er Berlina po kome prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata mora da plati dve milijarde evra.

Etihad je podneo svoju tužbu sudu u Londonu, i smatra da bi slučaj trebalo da vodi engleski sud.

Podsetimo, Etihad je povukao svoju pomoć za Er Berlin samo nekoliko meseci nakon obećanja da će nastaviti da obezbeđuje finansijska sredstva.

"Slučaj stečjanog upravnika nema osnova i uvereni smo da ćemo pobediti“, rekao je portparol Etihada.

Iz Er Berlina međutim smataju da je za ovaj slučaj nadležan sud u Berlinu.

Finansiranje Er Berlinna Etihad je prekinuo u avgustu 2017, zbog čega je Er Berlin pokrenuo postupak za bankrot. U tužbi se traži 500 miliona evra naknade, kao i nespecifikovana druga šteta, što sud procenjuje na oko dve milijarde evra. Etihad je imao rok do januara da reaguje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: