Oštre reči u Davosu: Huavej bi mogao da ode

Liang Hua, čelnik Huaveja, upozorio je da bi kompanija mogla da se povuče s tržišta zapadnih zemalja ako nastavi da se suočava s ograničenjima.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2019.

10:08

Oštre reči u Davosu: Huavej bi mogao da ode
(Foto: Getty images)

Huavej je pod nadzorom zapadnih vlada koje strahuju da bi se njegovi proizvodi mogli da se koriste za špijunažu. Liang Hua je u svom govoru na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu rekao kako bi kompanija koju vodi mogla da preseli svoju tehnologiju u zemlje "u kojima su dobrodošli”.

Takođe je naglasio da Huavej sledi regulatorna pravila gde god da posluje.

Huavej proizvodi pametne telefone, ali je i svetski lider u telekomunikacionoj infrastrukturi, posebno u sledećoj generaciji mobilnih mreža, poznatih i kao 5G. Međutim, zabrinutost zbog sigurnosti njegove tehnologije sve više jača, poseno u SAD, Britaniji, Kanadi, Australiji i Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: