Procureo predlog: Nameću im brzinu, Nemci pobesneli

Procureli predlog za nametanje univerzalnog ograničenja brzine od 130 kilometara na čas na nemačkim autoputevima izaziva bes među Nemcima, navodi AP.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.01.2019.

08:43

Procureo predlog: Nameću im brzinu, Nemci pobesneli
Foto: Thinkstock

Navodi se da je nemački ministar saobraćaja Andreas Scheuer izjavio da ova ideja "protiv zdravog razuma", dok je istaknuti poslanik Zelene partije u Bundestagu Džem Ezdemir danas branio predlog, nazivajući da "razumnim činom".

AP navodi da je Nemačka jedna od retkih zemalja na svetu gde nema ograničenja brzine na autoputevima.

Agencija navodi da je ova ideja još uvek na nivou promišljanja i da njeni predlagači tvrde da bi se time smanjilo zagađenje, pomoglo borbi protiv klimatskih promena i umanjio broj saobraćajnih nesreća.

Navodi se da je Štefen Zajbert, portparol nemačke kancelarke Angele Merkel, pokušao da umiri situaciju, izjavivši juče da komitet koji je imenovala vlada razmatra razne predloge i još nije okončao posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: