Ko su najveći prevaranti u EU? VIDEO

Da li ste znali da članice Evropske unije zbog poreskih prevara godišnje izgube skoro 150 milijardi evra?

Svet

Izvor: Deutsche Welle

Subota, 19.01.2019.

12:12

Ko su najveći prevaranti u EU? VIDEO
(Foto: DW)

Pogledajte ko su najveći poreski prevaranti u EU, kao i gde je Hrvatska u svemu tome... #EUROPEO

Zbog poreskih prevara članice Evropske unije svake godine gube milijarde evra. Kako je to moguće?

Porez na dodatu vrednost, skraćeno PDV, jedan je od najvažnijih izvora prihoda evropskih vlada. Ali i rudnik zlata za poreske prevarante. Jer, otkako je pre 25 godina formiran Evropski ekonomski prostor, kriminalne bande sistematski pljačkaju EU članice.

Poreska prevara u javnosti je poznata kao PDV vrteška.

Prestupnici svesno iskorišćavaju činjenicu da je roba kojom se trguje unutar granica Evropske unije oslobođena plaćanja PDV-a. Ali kako konkretno? Tako što preko lažnih firmi, koje u tu svrhu niču i nestaju kao pečurke posle kiše, toliko puta izvezu i uvezu neki proizvod da poreska uprava potpuno izgubi pregled.

Opširnije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: