Kina postaje telekomunikacioni lider, postepeno se uvodi 5G mreža

Peking -- Najmnogoljudnija zemlja na planeti proširuje tehnološke sposobnosti, što će je učvrstiti na vrhu proizvodnje i razvoja veštačke inteligencije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kina će u 2019. godini imati vodeće telekomunikacione mreže u svetu, a njena komunikaciona infrastruktura će postaviti temelj za najmanje tri značajne nove industrije, od kojih svaka može generisati desetine milijardi dolara prihoda godišnje do 2023. godine, predviđa revizorska kuća "Dilojt".

Kina proširuje i tehnološke sposobnosti, pri čemu će samo prihodi za poluprovodnike proizvedene u Kini porasti za 25 odsto do 120 milijardi dolara, čime će se Kina učvrstiti kao globalno značajan igrač u proizvodnji i razvoju veštačke inteligencije, navodi se u 18. "Dilojtovom" istraživanju "Trendovi u oblasti tehnologija, medija i telekomunikacija".

"Ova godina će biti definisana načinom na koji nove tehnologije preoblikuju naš život i rad", izjavio je direktor "Dilojta" u Sektoru za upravljanje rizicima Aleksandar Andrejin, dodajući da je pristupačnost naprednim tehnologijama u velikom porastu.

Kompanije će u 2019. godini, prema predviđanjima, dodatno ubrzati korišćenje softvera i usluga na bazi veštačke inteligencije zasnovane na tehnologiji "oblaka", a očekuje se i postepeno uvođenje pete generacije (5G) mreža, što će obezbediti brže veze za korisnike i kompanije, i otvoriti nove prilike za zaradu za telekomunikacione kompanije.

Vrednost industrije pametnih zvučnika će dostići sedam milijardi dolara u 2019. godini, zahvaljujući čemu će postati kategorija povezanih uređaja sa najbržim rastom.

Među ostalim predviđanjima "Dilojta" su i ta da će se 60 odsto muškaraca u Severnoj Americi, starih od 18 godina do 34 godine, koji gledaju sport na TV-u, takođe kladiti na sport, zatim da će doći do prodora 3D štampe, porasta tržišta severnoameričkog e-sporta, dok će radio zadržati svoj značaj.

strana 1 od 151 idi na stranu