Kupite stan na Siciliji za šoljicu kafe - evo kako

Gradonačelnik gradića na zapadnoj obali italijanskog ostrva Sicilija na prodaju daje stanove i kuće za cenu šoljice kafe, odnosno jedan1 evro.

Svet

Izvor: Novac.hr

Četvrtak, 17.01.2019.

10:04

Kupite stan na Siciliji za šoljicu kafe - evo kako
Foto: Thinkstock

Zbog sve veće imigracije stanovništva u urbane sredine, vlasti grada Sambuce ovom neobičnom odlukom svoj grad žele da spasu od izumiranja, piše Novac.hr.

Naime, na prodaju se nudi 12 stanova koji su u oronulom stanju. Veličine nekretnina kreću se od 40 pa sve do 150 kvadratnih metara.

Iako ovo nije prvi put da jedan italijanski grad pomalo suludim ponudama mami strane ulagače, gradonačelnik Sambuce Đuzepe Kaciopo tvrdi kako nije reč o propagandi već o pravoj potrebi za novim investicijama.

Vlasti su do sada već prodale 10 stanova, a zainteresovani kupci najviše pristižu iz Švajcarske, Francuske, Španije, ali i ostalih delova sveta.

Naravno, u ovoj idiličnoj ponudi postoji jedna caka. Naime, novi se vlasnik prilikom kupovine mora oba,vezati da će u roku od tri godine u obnovu stana uložiti minimalno 15.000 evra (oko 111,401 kuna). Plus, pre kupovine potrebno je položiti depozit od 5.000 evra koji će biti vraćen nakon obnove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: