Odobreno: Ruski MIG-ovi u staro gvožđe, stižu F-16 iz SAD

Vlada Bugarske odobrila je plan o početku pregovora o kupovini borbenih aviona "Lokid Martin F-16" od SAD, kako bi zamenila svoju flotu ruskih lovaca "Mig-29".

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.01.2019.

13:44

Odobreno: Ruski MIG-ovi u staro gvožđe, stižu F-16 iz SAD
Foto: Thinkstock

"Vlada je predložila parlamentu da joj dozvoli da počne pregovore sa SAD u cilju nabavke novih ratnih aviona", izjavio je ministar odbrane Krasimir Karakačanov, prenosi Rojters.

Iz Ministarstva je ranije saopšteno da Americi nisu potrebne nove dozvole i sporazumi kako bi Bugarskoj dostavili avione, uz odgovarajuća odobrenja i naoružanje, što nije bio slučaj sa ponudama iz Švedske i Italije.

Bela kuća je utorak saopštila da je američka vlada spremna da radi sa bugarskom vladom u postizanju dogovora koji će biti u skladu sa bugarskim budžetom i operativnim zahtevima.

"Verujemo da F-16 pruža bugarskoj najbolju moguću kombinaciju cene i sposobnosti, kao i podudaranje sa drugim vazdušnim snagama NATO-a", poručeno je iz Bele kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: