Neverovatan obrt: Volstrit je eksplodirao, ruši rekorde

Nakon sumornog trgovanja na Badnji dan, akcije na Volstritu eksplodirale su prvog dana trgovanja posle Božića, zabeleživši najveći dnevni skok od marta 2009.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 27.12.2018.

08:11

Neverovatan obrt: Volstrit je eksplodirao, ruši rekorde
Foto: Thinkstock

Volstrit je tako nadoknadio sve gubitke zabeležene u prethodnom trgovanju.

Indeksi Dau Džons i S&P 500 uzleteli su nešto ispod pet odsto pošto su kompanije iz prehrambenog, energetskog i tehnološkog sektora skočile za više od 6 odsto.

Nasdak je takođe zabeležio najuspešniji dan od marta 2009., dodajući 5,84 odsto tržišne kapitalizacije.

Ova sreda po Božiću biće zabeležena i po najvećem skoku akcija posle tog praznika ikada.

Akcije energetskih kompanija takođe je na više podvukao rast američke nafte veći od osam odsto.

Iako je euforija zahvatila investitora, stručnjaci upozoravaju da je put do potpunog oporavka još dugačak i da su potrebna tri dana rasta kako bi se zatvorio procep nastao rasporodajom.

Volstrit je u ponedeljak, na badnji dan, pogodila velika rasprodaja a glasvni indeksi su potonuli više od dva odsto. Indeks S&P zašao je na teritoriju "medveda". Trgovanje zabeleženo tog dana najslabiji je rezultat za badnji dan ikada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: