Embraer prodao posao Boingu, cena skočila

Brazilski proizvođač aviona Embraer finalizovao je uslove predloženog sporazuma o prodaji 80 posto svog poslovanja u oblasti komercijalnih letelica Boingu.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 23.12.2018.

09:50

Embraer prodao posao Boingu, cena skočila
(Foto: Getty images)

Sada, taj njegov sektor vredi 5,26 milijardi dolara.

Prvobitno je u julu bilo objavljeno da je ugovorom Embraerov organizacioni deo za proizvodnju komercijalnih aviona vrednovan na 4,75 milijardi dolara, prenosi Rojters.

Embraer sada očekuje da će mu od ovog posla ostati tri milijarde dolara, kada od ukupnog iznosa odbije sve troškove zatvaranja. Britanska agencija napominje da nije jasno da li se neki deo te razlike odnosi na dug.

Sporazum sada treba da dobije odobrenje brazilske vlade, koja ima pravo veta po pitanju važnih poslovnih odluka u Embraeru, a "zeleno svetlo" treba da daju i akcionari.

Izvori upućeni u pregovore rekli su da su optimisti u pogledu perspektiva. Novi brazilski predsednik Žair Bolsonaro i njegovi saradnici pozitivno su govorili o sporazumu Boing-Embraer. Ostali uslovi ugovora, o kojem je javnost danas obaveštena, ostaju nepromenjeni od kada je prvi put najavljeno zajedničko preduzeće dva proizvođača aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: