Letovi deceniju posle: Biće ovo uzbudljivo

Britanska avio-kompanija Britiš ervejz (BA) je objavila da će u junu obnoviti letove za Pakistan.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.12.2018.

14:45

Letovi deceniju posle: Biće ovo uzbudljivo
(Foto: Thinkstock)

To će se desiti deceniju nakon njihove suspenzije zbog terorističkog napada u hotelu Meriot u Islamabadu, kada je stradalo više desetina ljudi.

"Biće uzbudljivo ponovo leteti između Islamabada i Hitroua", izjavio je Robert Vilijams, šef prodaje BA za azijsko-pacifički region i za Bliski istok, a prenosi agencija AP.

Ponovno uspostavljanje letova će, prema rečima britanskog diplomate u Pakistanu Tomasa Drua, "pružiti poseban podstrek našim rastućim trgovinskim i investicionim vezama".

Iz avio-kompanije je saopšteno da će letovi biti obnovljeni 2. juna 2019. godine, da će se odvijati tri puta nedeljno i da su "karte u prodaji od danas".

Vlasti Pakistana su pozdravile najnoviju vest.

Kamion napunjen eksplozivom zaleteo se 20. septembra 2008. godine u sigurnosnu ogradu ispred ulaza u hotel Meriot u Islamabadu, kada je život izgubilo 54 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: