Kakav peh: Divili se naprednom robotu, šteta što je bio samo čovek

Rusku državnu televiziju zbunio je čovek maskiran u robota tokom prenosa tehnološkog foruma namenjenog deci.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 18.12.2018.

12:33

Kakav peh: Divili se naprednom robotu, šteta što je bio samo čovek
(Foto: Thinkstock, ilustracija)

Toliko da je reporter, sasvim ozbiljno, ljude pred ekranima zadivljeno obavestio kako je “robot Boris već naučio da pleše i da uopšte nije loš”. Gospodin je, naime, bio uveren da se radi o pravom robotu.

Ovaj “robot” inače košta 250.000 rubalja (oko 3300 evra) te, kako piše The Guardian, proizvodi ga kompanija Show Robots. Naravno, radi se o kostimu robota koji se ustvari zove Aljoša.

Robot Boris, koji je oduševio TV novinara, ima oči koje svetle ali i gomilu plastičnih delova. Međutim, prava fora s njim su njegovi “čovekoliki pokreti”. Doduše, oni i nisu baš šokantni ako uzmemo u obzir da se u njemu nalazi čovek.

Tajne delove (čovek) ruskog robota prvo su otkrili neki gledaoci tokom prenosa koji su primetili da ima vrat koji jako liči na ljudski. Inače, organizatori tehnološkog foruma nisu ni u jednom trenu rekli da je Boris pravi robot, samo su mislili da će biti zgodna maskota za decu. Međutim, izgleda da je novinar sve malo pogrešno shvatio, prenosi Telegram. https://www.telegram.hr/biznis-tech/ruska-drzavna-televizija-zadivljeno-je-prikazala-vrlo-naprednog-robota-steta-sto-je-to-bio-covjek-u-kostimu/

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: