Pojela je malo Nutele, dobila 30.000 €

Jedna studentkinja (16) koja se navodno povredila kada je pojela krem u kome je bilo staklo, dobila je 30.000 evra odštete.

Svet

Izvor: B92

Subota, 15.12.2018.

15:15

Pojela je malo Nutele, dobila 30.000 €
(Foto: Thinkstock)

Jamie Lee McAdam, tačnije njena majka Nataša, tužila je kompaniju Ferero u Engleskoj, proizvođača Nutele.

Njihov advokat naveo je da se Džejmi Li povredia nakon što je pojela kolač sa Nutelom. Kasnijom istragom utvrdilo se da je u Nuteli bilo komadića stakla koji su ostali na dnu tegle.

Sporna tegla nutele proizvedena je u Engleskoj i kupljena u zatvorenoj posudi u irskoj prodavnici.

Advokat je naveo da je Džejmi Li kasno osetila komadiće stakla u ustima i da je bila jako uznemirena, a da su joj se pojavili i bolovi u stomaku ubrzo posle toga.

Majka ju je odvela u bolnicu, ali pregledom nije utvrđeno da ima tragova stakla pa je puštena na kućno lečenje. Sutradan su se bolovi vratili i morala je da izostane iz škole.

Sud je odlučio da je incident uticao na navike Džejmi Li i da je izgubila i na težini zbog bolova u stomaku zbog kojih nije mogla normalno da jede.

Na kraju, sud je podnudio poravnanje, u iznosu od 31.600 evra koju je druga strana prihvatila.

Džejmi će moći da raspolaže tim novcem posle 18. rođendana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

5 h

Podeli: