EU prelomila: Bez sankcija Rusiji zbog Kerčkog moreuza

Nakon samita u Briselu Savet Evrope je saopštio da neće insistirati na uvođenju novih sankcija protiv Rusije zbog incidenta u Кerčkom moreuzu.

Svet

Izvor: B92

Petak, 14.12.2018.

11:00

EU prelomila: Bez sankcija Rusiji zbog Kerčkog moreuza
Foto: Thinkstock

I to uprkos insistiranju Ukrajine i drugih zemalja istočne Evrope.

Istovremeno, u dokumentu koji je objavljen po završetku samita navodi se i da je EU krajnje zabrinuta zbog eskalacije situacije u Azovskom moru i Кerčkom moreuzu, kao i zbog kršenja međunarodnog prava od strane Rusije.

Кako prenose ruski mediji, ta odluka doneta je jer većina evropskih zemalja smatra da je uvođenje novih ograničavajućih mera protiv Rusije u ovom trenutku kontraproduktivno.

Prema rečima neimenovanog izvora iz struktura EU, neophodno je smanjiti tenzije i rešiti probleme kada je reč o inspekcijama brodova u tim vodama, prenosi Sputnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: