Panamski kanal dobio spor, kompanija mora da vrati 848 mil $

Uprava Panamskog kanala objavila je da je arbitražni tribunal naložio građevinskom konzorcijumu da vrati skoro 848 miliona dolara upravi kanala.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.12.2018.

15:57

Panamski kanal dobio spor, kompanija mora da vrati 848 mil $
(Foto: Thinkstock, ilustracija)

Reč je o kompaniji koji stoji iza proširenja tog plovnog puta

Odluka tribunala, koji funkcioniše kao deo Međunarodne privredne komore, epilog je dugotrajnog spora između uprave kanala i građevinske grupacije pod vođstvom španskog Sasira i italijanskog Salini Impređila, javlja Rojters.

Spor je pokrenut zbog prekoračenja troškova vezanih za izgradnju trećeg bloka brodskih prevodnica završenih 2016. godine na tom plovnom putu.

Uprava kanala je navela da je suma od gotovo 848 miliona dolara bila avans koji je odobren konzorcijumu poznatom pod skraćenicom GUPC (Grupo Unidos por el Canal).

U konzorcijumu su još bili belgijska kompanija Žan de Nil i panamska Konstruktura Urbana. Tribunal je prošle godine odbacio zahtev GUPC-a koji je tražio 192,8 miliona dolara za pokrivanje troškova.

Konzorcijum i tribunal nisu odmah biti dostupni za komentar, dodaje Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: