Minus zbog žutih prsluka: Pitaćemo kompanije da plate

Ministar finansija Francuske Bruno Le Mer kaže da je saglasan sa odlukom da kompanije pomognu održavanje budžetskog deficita što bližu propisanom cilju.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

08:29

Minus zbog žutih prsluka: Pitaćemo kompanije da plate
Foto: Thinkstock

Le Mer je izjavio da želi da se preduzmu sve neophodne mere kako bi javni deficit bio što bliži evropskim propisima od tri odsto BDP-a, prenosi Rojters.

"One (mere) mogu biti takve da kontrolišu javnu potrošnju i povećanje poreza. To može da se uradi tako što bismo pitali velike kompanije da doprinesu. Ja sam sa tim saglasan", rekao je Le Mer.

Predsednik Francuske Emanuel Makron najavio je ustupke demonstrantima, što bi, kako navodi Rojters, budžet trebalo da "olakša" za deset milijardi evra i time će deficit preći 2,8 odsto BDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: