Počinje: Rusija zavrće slavinu od januara

Moskva -- Ruski ministar za energetiku Aleksander Novak najavio je kako će ta država postepeno smanjivati proizvodnju nafte.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

U početnoj fazi to biti smanjenje proizvodnje za najmanje 50.000 barela dnevno, prenosi Sputnik.

Rusko smanjenje proizvodnje nafte u skladu je sa sporazumom koji je ta država prošle sedmice postigla unutar Organizacije proizvođača i izvoznika nafte (OPEC).

„Plan smanjenja proizvodnje nafte je već spreman i očekujemo njegovu primenu već od januara naredne godine“, rekao je ministar Aleksander Novak za ruske medije, najavivši kako će narednih dana održati sastanke sa čelnicima ruskih naftnih kompanija i informisati ih o kvotama koje će trebati poštovati u okviru plana.

Podsećamo, u petak, nakon sastanka OPEC-a u Beču, ruski ministar Novak je rekao kako je Rusija u oktobru ostvarila proizvodnju 11,4 miliona barela sirove nafte, kao i da planira smanjiti proizvodnju za najmanje dva odsto.Članice OPEC-a postigle su dogovor o polugodišnjem smanjenje proizvodnje nafte, a najveće smanjenje najavila je Saudijska Arabija i to za pola miliona barela po danu.

Vesti

Stan platio 73,8 miliona $

Deset ljudi, od kojih su neki svoj identitet prikrili iza imena kompanije, potrošilo je ukupno pola milijarde dolara na kupovinu stanova na Menhetnu.

Svet ponedeljak 31.12. 09:57 Komentara: 1
strana 1 od 142 idi na stranu