Usporen motor, otvoreno tek 155.000 radnih mesta

Tempo zapošljavanja u SAD usporio je u novembru, budući da je otvoreno tek 155.000 radnih mesta, pokazali su objavljeni podaci američkog Ministarstva rada.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 09.12.2018.

14:53

Usporen motor, otvoreno tek 155.000 radnih mesta
(Foto: Thinkstock)

To je niže u odnosu na prosečan mesečni rast otvaranja novih radnih mesta u ovoj godini, ali je dovoljno kako bi se ukazalo na solidan tempo rasta američke privrede, ocenjuje agencija AP.

Stopa nezaposlenosti se, treći mesec zaredom, zadržala na 3,7 odsto, što je skoro pedesetogodišnji minimum.

Prosečna zarada po satu porasla je u novembru za 3,1 odsto na godišnjem nivou, što je u skladu sa podatkom iz prethodnog meseca, kada je to bio najbolji rezultat od 2009. godine.

Ekonomija SAD, kako ocenjuje AP, raste zdravim tempom, ali su rastuće trgovinske tenzije izmedju SAD i Kine, aktuelno povećanje kamatnih stopa u SAD i usporavanje globalnog rasta, naneli štetu Volstritu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: