Mask objavio: Super brzi tunel kreće, evo kada

Ilon Musk najavio je da će ceremonija otvaranja podzemnog tunela u Los Anđelesu biti održana 18. decembra.

Svet

Izvor: B92

Petak, 07.12.2018.

17:56

Mask objavio: Super brzi tunel kreće, evo kada
Foto: Getty images/Justin Sullivan

Prvobitno je otvaranje tunela bilo planirano za 10. decembar.

Maskov tvit doveo je do žestokih rasprava i naveo njegove pratioce da raspravljaju o tome kako se tehnologije tunela mogu primeniti na Marsu.

Ranije je Ilon Mask otkrio svoje planove u vezi sa izgradnjom visokotehnološkog transportnog tunela od 17 milja u Los Anđelesu.

Njegova ideja se tada suočila sa zakonskim problemima kada su neke grupe u zajednici tužile grad zbog Maskovih planova.

Umesto toga, Maskova kompanija Boring objavila je da će izgraditi kraći test tunel na bejzbol stadionu Los Angeles Dodgersa.

Kompanija Boring je osnovana kao eksperimentalni pokušaj alternativnog urbanog transporta. Maskova zamisao je saobraćaj koji će se odvijati podzemnim putevima, koji će služiti za transport automobila pomoću električnih traka. Radi se o efikasnom i brzom sistemu prevoza, namenjenom isključivo za automobile.

Maskov krajnji cilj jeste da izgradi prostranu mrežu podzemnih tunela u kojima će platforme na šinama prevoziti vozila do određenih tačaka brzinom od 200 kilometara na čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: