Putin najavio: Uskoro kraj pregovora sa Srbijom

Ruski predsednik Vladimir Putin očekuje da će pregovori Evroazijske ekonomske unije sa Srbijom o Sporazumu o trgovinskim preferencijalima uskoro biti završeni.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.12.2018.

17:55

Putin najavio: Uskoro kraj pregovora sa Srbijom
Foto: Getty images

"Očekujemo da će pregovori o sporazumima o preferencijalnoj trgovini sa Singapurom, Izraelom, Srbijom i u budućnosti sa Indijom i Egiptom, uskoro biti završeni", izjavio je Putin na zasedanju Vrhovnog Evroazijskog ekonomskog saveta, a prenosi ruska agencija Tass.

Putin je, govoreći o članicama EEU, rekao da bi one trebalo da razmotre ideju kreiranja zajedničke platne infrastrukure, što bi, kako je ocenio, poboljšalo stabilnost nacionalnih platnih sistema zemalja članica EEU, omogućavajući im da budu manje zavisne od dolara i drugih stranih valuta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom poslednje posete Kazahstanu ponovo je od predsednika Kazahstana i Rusije zatražio dozvolu za bescarinski izvoz srpskog "fijata 500 L"., što Srbija pokušava već godinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: